Over ons

Gelein Select Import bv (GSI), is de specialist voor hoge kwaliteitsproducten als anjers, trosanjers en rozen vanuit Colombia. Zoals bekend is Colombia na Nederland het grootste bloemen exporterende land ter wereld. GSI beschikt over 20 excellente kwekers die ons 3 maal per week  voorzien van hun producten, in de welbekende GSI hoes.

Zodra de producten gevlogen door KLM binnen zijn , worden ze uitgepakt op onze locatie in FloraHolland Aalsmeer, en verzonden aan onze klanten. Kom gerust eens langs om onze producten te aanschouwen, de Colombiaanse koffie staat klaar!


Colombia

Colombia is met een oppervlakte van 1.141.748 Km2 net zo groot als Frankrijk, Spanje en Portugal samen, telt 48 miljoen inwoners en heeft een zeer brede land & tuinbouwsector. Personeel in Colombia heeft een hoog opleidingsniveau en is zeer gedreven. De bancaire sector is sterk en wettelijke voorschriften zijn goed geregeld. De land & tuinbouw draagt voor 10.8% bij aan het bruto nationaal product, de belangrijkste landbouwproducten zijn koffie, suiker, bananen, katoen en vlees. Bloemen zijn een sterk opkomende sector waarbij de verkoop van 1.3 miljard dollar dicht in de buurt komt van de 1.9 miljard dollar, en exportproduct No 1 koffie.

Het geschatte oppervlak met bloemen, bladgroen en exoten bedraagt circa 7500 hectare. Belangrijkst zijn de rozen gevolgd door anjers, chrysanten en alstroemeria. De belangrijkste exportmarkten zijn de Verenigde Staten (78%), Rusland (5%) en het Verenigd Koninkrijk (4%). Daarna volgen Japan, Spanje en Nederland met ieder 2%. De belangrijkste teeltgebieden liggen in de omgeving van Bogotá (76%) en Antioquia (19%). De bloemensectoren en dus ook de leveranciers van GSI  werken hard aan verantwoord en duurzaam ondernemen via het keurmerk FLORVERDE dat tevens erkend wordt door GlobalGap.

Combineer vracht en bespaar met GSI

Sinds 2014 bieden wij onze klanten de optie aan, om mee te vliegen op onze zendingen vanuit Colombia, de verwachting is dat we dit op korte termijn ook vanuit Ecuador gaan doen.

De tendens is al geruime tijd om zo direct mogelijk bij de bron in te kopen, en contact te hebben met de producent zowel in binnen als buitenland.  Dit is aan zich een uitstekende ontwikkeling, er kan door de Colombiaanse kwekers maatwerk worden geleverd zodat er wekelijk binnenkomt wat de eindklant wil hebben. Ook ben je op deze manier beter geïnformeerd m.b.t. nieuwigheden en veranderingen aan de productiekant van de markt.

Indien er al contacten zijn met producenten in Colombia is het zeer interessant zijn om mee te vliegen op de zendingen van GSI. Je profiteert o.a. mee van onze scherpe vrachttarieven, kennis en vooral lagere kosten in Colombia en hier in Nederland (Schiphol). Importeer je tot op heden zelf, en is het minder dan +/- 40 colli, kan de besparing al snel op 40% uitkomen. Ben je geïnteresseerd? Stuur vrijblijvend een e-mail naar info@gelein.com, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.